• Gratis verzending boven € 100,-
  • Vandaag voor 17:00 uur besteld, morgen in huis*
  • Shoppen met korting

Als de operatie mislukt ga ik toch door

Ik ben net gewogen

Op 22 february 2018 lag ik 's avonds in het ziekenhuisbed. Ik was net daarvoor nog gewogen. Ik zeg was nog gewogen in plaats van had ik me nog gewogen. Ik besefte dat het niet zo meer kon. Ik was gewogen en niet ik had me gewogen was in heel mijn levensstijl doorgedrongen. Ik had niets meer in eigen had en ik besefte me dat ik alles me liet overkomen. Een gevoel dat me tranen bracht. Ik beloofde mezef dat, wat er ook gebeurde en de operarie eventueel niet zou lukken en ik er wel levend uit kwam, dat ik de rest van mijn leven nooit meer mezelf zou laten wegen of andere zaken uit handen zou geven doordat ik geen mentaliteit toonde. Ik beloofde mezelf om de rest van mijn leven GEEN frisdrank meer te dringen, ook geen light, geen blokjes kaas, pinda's, chips of andere rommel meer zou eten en geen alhocol meer zou drinken. De avond voor de operatie woog ik precies 156 kilogram      

Ik heb me net gewogen

Het is 12 july, 20 weken na de avond voor de operatie en ik heb me net gewogen. Ik zeg ik heb me gewogen want ik heb inderdaad het leven weer in eigen hand genomen. 20 weken na de avond voor de operatie eet ik inderdaad geen pinda's chips, kaas, snoep en drink ik alleen nog maar water of zwarte koffie. Geen druppel frisdrank of alcohol. Ik kom de afspraak die ik met mezelf heb gemaakt na en ik zal die ook altijd blijven nakomen. Daarnaast ben ik voorzichtig begonnen met sport. De eerste weken gewoon rustig en opbouwend 3-4 kilometer wandelen op een dag, of een kwartier fietsen, dat was echt genoeg. Gewoon opbouwen. Inmiddels fiets ik gemiddeld anderhalf uur per dag of wandel ik tussen de 5 en 10 kilometer. Dit doe ik minimaal 5 dagen per week. Het veranderde eet- en drinkpatroon moet uit jezelf komen, dat is iets waar je een geweldig trots gevoel van krijgt.  Nu, 20 weken na de operatie weeg ik, zeker daardoor nog 116,5 kilogram. Dat is 39,5 kilogram minder dan 20 weken gelden. Heerlijk. Nu nog 18,5 kilogram en dan ben ik waar ik zijn wil.       

Hou het WEL gewoon per dag bij.

Iedere dag een wedstrijdje met jezelf doen geeft je de kracht om verder te gaan. Iedere dag kan je van jezelf winnen. Het wegschuiven of wegwuiven van iets "lekkers' dat je wordt aangeboden, is al zo'n prachtige overwinning. Telkens als je dat doet wordt je sterker en sterker en je weegschaal wordt ook telkens iets vriendelijker en vriendelijker. Ieder pakje boter dat je afvalt geeft een veel lekkerder gevoel dan dat je het opeet.

Ik wilde 232 pakjes boter afvallen
Inmiddels zijn er 158  af
Nog 74